Læs Jeppe Grønnings klumme og de øvrige artikler i VFF-avisen.

Genopbygningen

af Jeppe Grønning

Der er blevet sagt og skrevet om nedrykningen i sommers. Men der er også sket meget siden. Og derfor er det ikke fortiden, men netop nutiden og fremtiden, som det skal handle om i denne klumme. Vi er nemlig godt i gang med en genopbygning, som ingen havde troet og ønsket skulle ske på nuværende tidspunkt, men som ikke desto mindre er fuldstændig nødvendig for, at vi kan få den udgave af Viborg FF vi alle drømmer om i de næste mange år.

De største og mest åbenlyse ændringer udadtil er nye trænere. Ind er kommet Steffen Højer og Ralf Pedersen, der begge kender klubben til hudløshed, og hver især har en passion for fodboldspillet, der smitter af på hele truppen. Det er meget tydeligt for os spillere, at trænerne ikke bare er interesseret i at forbedre tingene for deres egen skyld, men for hele klubbens fremtid.
Dette tror jeg også er ret tydeligt for omverdenen. Derfor har nogle måske tænkt, at det var et letkøbt valgt at rekruttere internt. Men udover at være vellidte klubfolk, er de begge yderst fagligt kompetente og vigtigst af alt besatte af at vinde fodboldkampe. Både i dag og i fremtiden.
Det er netop det, der er altafgørende på nuværende tidspunkt.

Fundamentet skal styrkes
Vi skal have lagt et fundament, der sikrer at udviklingen kun går i én retning de næste mange år. Både på det resultatmæssige plan, men også på det organisatoriske og ledelsesmæssige. Folk skal kunne se en klar og lys fremtid for Viborg FF og samtidig have lyst til at være i klubben og udvikle sig hver dag. Uanset hvor banalt dette måtte lyde, må vi erkende, at det nok ikke altid har været tilfældet. For at imødekomme dette, er mange ting blevet gennemgået. Nogle ting er besluttet af ledelsen, mens andre er indført igennem dialog mellem direktion, trænerteam og spillere. Skal jeg fremhæve et punkt, hvor vi allerede har rykket os markant udenfor banen, er det nemlig netop på det kommunikatoriske plan, og det har uden tvivl givet mere ansvar og tillid til den enkelte spiller.

Det er blevet indført, at vi nu har faste træningstider i klubben fra klokken 9 til 14 de fleste dage. Tidligere måtte vi gå efter frokost klokken 12, hvis vi vel og mærke havde fået den ønskede træning og behandling, og det var vi som gruppe ikke gode nok til at håndtere. Beslutningen om ændringerne i træningstiderne blev taget af ledelsen som led i den nye retning og fokus på klubbens oprindelige værdier, men for at få det maksimale ud af vores tid på anlægget har både spillere, trænere og ledere været med på råd i forhold til at planlægge indholdet i dagligdagen, og efter en indkøringsfase ser tiltagene ud til at fungere rigtig godt. Resultatet er nemlig blevet, at holdtræningen er skubbet en smule, så der er mere tid til den rette forberedelse før træning, samt behandling, ekstratræning, møder og socialt samvær efter træning. Jeg i hvert fald konstatere, at der trænes mere målrettet end nogensinde før i min tid i klubben. Derudover er der indført detaljerede ugeplaner, supplerende morgenmad og morgenmøder, som både styrker fællesskabet og kommunikationen mellem trænere, spillere og administrationen.

Min nye rolle
Som anfører er min dialog med både trænere og ledelse naturligvis blevet hyppigere, og jeg har her oplevet et styrket engagement, samt en mere åben dialog fra begge sider. Det gør det ikke bare nemmere som spiller at forstå klubbens retning, men også at være med til at styrke værdierne ud fra denne.

På det seneste har jeg dog også indgået i en helt anden form for dialog. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i mange år har gået og ventet på et nyt klubhus, og at dette er en nødvendighed for, at vi som klub kan tage det næste skridt. Forholdene på Kirkebækvej i dag er simpelthen hverken en Superliga- eller 1. Divisionsklub værdig. Det nye klubhus har længe været undervejs, og ser nu endelig ud til at blive en realitet til næste vinter. Vi kan dog ikke bare gå og vente på, at tingene en dag ude i fremtiden forbedrer sig, og derfor er jeg i øjeblikket en del af en arbejdsgruppe, der tæller repræsentanter for den professionelle afdeling, amatørafdelingen og en ekstern idéudvikler i Manguster med Niels Sønderby i spidsen. Vi har fået til opgave at forbedre forholdende i det nuværende klubhus indenfor rimeligheden og økonomiens grænser, da det selvfølgelig ikke giver mening at smide en masse penge i noget, der forhåbentlig inden længe skal rives ned. Det er dog heldigvis sådan, at mange af forbedringerne kan tages med over i det nye klubhus.

Alt for længe gået har man gået og ventet på fremtiden fremfor at kigge på, hvad man kan gøre i nutiden, og derfor er der allerede taget hul på de fysiske forbedringer i klubhuset. Fokus er blevet lagt i cafeteriet, hvor både ansatte og gæster har deres daglige gang, og derfor vil der i disse omgivelser ske en masse ændringer over de næste uger for at skabe et endnu bedre miljø i klubben.

Den seneste tid har jeg som anfører desuden haft æren af på klubbens vegne at uddele donationer til tre fantastiske tiltag sammen med viceanfører Søren Reese. Det er dele af overskuddet fra sidste års VFF Spinning Tour, som i år er gået til Hospitalsklovnene, ROS (Rund og Sund) og Børnenes Ven, og i den forbindelse vil jeg gerne takke alle de sponsorer, som har deltaget i spinningsarrangementet, der først og fremmest kører penge ind til Viborg FF, men også gør det muligt for os at give lidt videre til andre. Det var en meget overvældende oplevelse for os at være med til at give pengene videre og samtidig opleve glæden ved at modtage noget hos repræsentanterne for organisationerne. Der har i det hele taget været et større fokus fra klubbens side på at blive mere synlige i lokalområdet, hvorfor spillerne på ugentlig basis deltager i diverse arrangementer og sponsorbesøg.

Alt dette skal gerne være med til at styrke klubbens produkt på både kort og lang sigt, men der skal ikke være nogen som helst tvivl om, at det altoverskyggende mål i dagligdagen er at vinde fodboldkampe. Det er det vi arbejder på hver dag, og det som alt vi gør, gerne skal udmønte sig i. Derfor bliver langt de fleste timer naturligvis også brugt på træningsbanen. For at sikre, at vi træner så ambitiøst og målrettet som muligt, har vi netop fået implementeret pulsmålere til hver eneste træning. Det betyder, at vores trænerteam med vores fysiske træner Kasper Ulriksen i spidsen kan følge vores arbejdsmængde og intensitet på en iPad under træning og kamp og dermed følge spillernes fysiske niveau og forhåbentlig samtidig komme skader i forkøbet.

Vi tror på fremtiden
Med andre ord er der sket ufatteligt meget siden vi gik på sommerpause og måske også mere end nogensinde før i de fem år jeg har været i klubben. Men det var også tiltrængt og nødvendigt. Vi er først lige påbegyndt genopbygningen og stadig langt fra mål, men jeg mener, at vi fuldt ud er konkurrencedygtige lige nu og forventer samtidig, at vi kun bliver bedre som tiden går. Dermed er der ingen undskyldninger for ikke at nå vores mål. Vi skal hele tiden stræbe efter at blive bedre for så tror jeg på, at Viborg FF pludselig står på et fundament, som er stærkere end nogensinde før. Det kræver dog mere end nogensinde før, at vi alle både på og udenfor banen lever op til værdierne om fight, seriøsitet og sammenhold.

Interfjord ny vinder af Kl...

Interfjord ny vinder af Klub 96 Cup

Der var masser af mål og intensitet, mange gode detaljer og også ...

Flot donation til talentar...

Flot donation til talentarbejdet

Det er efterhånden blevet noget af en tradition, at de klogeste f...

Nytårsavis på gaden

Nytårsavis på gaden

Viborg FF har udgivet en nytårsavis, der bliver husstandsomdelt i...SØN D. 10/03 KL. 13.45
Sted: Energi Viborg Arena

 
03/03: Næstved (U)
10/03: Hvidovre (H)
17/03: Fremad Amager (U)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgPeter Larsen KaffeQuickpotSport24KærsgaardNikeIT PilotSkilte Centret
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk