I VFF-avisen kan du blandt andet lære de tre unge i truppen lidt bedre at kende. Læs hele avisen her.

Tre af klubbens egne drenge bliver i den kommende sæson en del af førsteholdet hos Viborg FF. Simon Trier, Jacob Vetter og Frederik Mortensen er alle klar til at træde ind i de voksnes rækker, hvor det kommende år står i udviklingens tegn.


Da førsteholdstruppen i Viborg FF mødte ind på Kirkebækvej efter sommerferien, så startede forberedelserne til den kommende sæson i NordicBet Ligaen, og det blev også et goddag til flere nye ansigter. Og dog – helt nye ansigter var de alligevel ikke, da både Simon Trier, Jacob Vetter og Frederik Mortensen allerede i de seneste sæsoner jævnligt har trænet med på førsteholdet, ligesom de også har spillet adskillige reserveholdskampe.
Nyt bliver det, at de nu er en fast del af førsteholdstruppen. Fælles for de tre spillere er, at de alle netop har afsluttet deres sidste år som ungdomsspiller, hvor de sammen var en del af det FK Viborg U19-hold, der netop vandt U19 Divisionen. De tre spillere er fortsat i gang med deres ungdomsuddannelse på Viborg Katedralskole, og skal i første omgang træne med hos førsteholdet i det omfang, det er muligt i forhold til skolen.

Her kan du blive lidt klogere på, hvem de tre unge ansigter egentlig er, og hvad de forventer sig af den kommende sæson som førsteholdsspiller i den grønne trøje.

Simon Trier
Simon Trier er 19 år, og kommer oprindeligt fra Gjessø, tæt ved Silkeborg. Han kom til FK Viborg som førsteårs U17-spiller, da han startede på Hald Ege Efterskole, og på grønsværen kan han både spille i det centrale forsvar og som back.


Hvad er din største styrke?
-Jeg ville sige, at jeg er en meget duelstærk spiller. Min spillestil er meget fysisk betonet, og det fysiske aspekt i en fodboldkamp har altid været en af mine helt store forcer. Udover min fysik, har jeg også tillagt mig en okay hurtighed.

Hvad håber du at opnå i den kommende sæson?

-Jeg forventer, at jeg kommer til at udvikle mig endnu mere, end jeg allerede har gjort. Når man kommer op, og skal spille med "de store drenge" hver dag, så bliver tingene selvfølgelig skærpet, og man skal præstere endnu bedre til hver eneste træning. Jeg forventer at blive en endnu større del af førsteholdstruppen, selvom jeg stadig går i skole, og jeg håber på, at kunne tilspille mig en plads i kamptruppen oftere end jeg har gjort her i mit sidste år som ungdomsspiller. Og så kunne det selvfølgelig være fantastisk at få debut for førsteholdet i den kommende sæson. Det er selvfølgelig det ultimative mål for mig i løbet af året.

Hvad glæder du dig mest til?

-Jeg glæder mig til at komme til at træne mere med førsteholdet, og derved sætte yderligere skub i min udvikling. Det har længe været en drøm at blive en del af førsteholdstruppen i VFF, så det er selvfølgelig det, jeg glæder mig allermest til.

Jacob Vetter
Jacob Vetter er 18 år, og kommer fra Aalestrup. Han er en del af Vetter-familien, hvor både bror, far, farfar og fars onkel tidligere har optrådt i den grønne trøje. Jacob kom til FK Viborg som 13-årig, og skrev under på sin første kontrakt for to år siden. På banen kan han både spille højre back og midtstopper, og har i sin tid som U19-spiller været holdets anfører.


Hvad er din største styrke?
Jeg vil helst lade andre om at bedømme mine kvaliteter, men skal jeg fremhæve noget ved mig selv, så er jeg god til at kommunikere med mine medspillere, og som forsvarsspiller vil jeg gerne indgå i opspillet. Jeg er typen, der sætter en ære i at arbejde hårdt, og jeg giver mig altid 100% i alle kampe.

Hvad håber du at opnå i den kommende sæson?

Mit håb er jo selvfølgelig, at jeg kan komme til at spille. Jeg ved godt, at vi som unge ikke er forrest i køen, men vi skal bare klø på, og håbet er der altid. Kommer chancen, så skal jeg være klar til at gribe den, og ellers er det bare vigtigt, at jeg bruger hver træningsdag på at komme tættere på førsteholdet, så jeg også får forlænget kontrakten. Jeg vil i hvert fald give den fuld gas!

Hvad glæder du dig mest til?

Jeg glæder mig egentlig bare til at blive en endnu større del af det hele. Skolen skal stadig passes, men det bliver fedt at spille med så dygtige spillere, og forhåbentligt blive bedre hver dag på banen. Jeg var med VFF til kampen i Hvidovre for nogle år siden, og det er en klub, der betyder meget, så hvis jeg en dag kan få debut inde på vores stadion, så er det selvfølgelig den drøm, jeg glæder mig allermest til.

Frederik Mortensen
Frederik Mortensen er 18 år, og oprindeligt fra den nordjyske by Dronninglund. Han skiftede ligeledes til FK Viborg som U17-spiller i forbindelse med sin start på Hald Ege Efterskole. Frederik befinder sig bedst i rollen på den centrale midtbane.


Hvad er din største styrke?
-Mine største styrker ligger i duelspillet - tacklinger, hovedstødsdueller, mand-mand-spillet - fysiske nærkampe generelt, hvorfor jeg nok også er endt som central midtbane. Jeg er typen, der tager slagsmålene på midten, men samtidig også gerne vil bidrage længere fremme på banen. Jeg er bevidst om, at mine offensive egenskaber skal udvikles for, at jeg kan blive en mere komplet midtbanespiller.

Hvad håber du at opnå i den kommende sæson?

-I den kommende sæson håber jeg, at jeg gennem hårdt arbejde og gode præstationer til træning, og i reserveligakampene vil blive aktuel til kamptruppen i nogle af kampene i ligaen. Det er selvfølgelig klart, at det helt store håb og mål er, at jeg kan få min debut på førsteholdet. Får jeg muligheden, så vil jeg helt sikkert være klar til at gribe den.

Hvad glæder du dig mest til?

-Først og fremmest glæder jeg mig rigtig meget til at blive en fast del af førsteholdstruppen og mere eller mindre være med på de samme vilkår som resten af holder, så jeg mærker, hvordan det er at være en del af et professionelt fodboldmiljø. Derudover ser jeg selvfølgelig også frem til at bevise mig over for trænerteamet og vise, at min plads i truppen er berettiget.

Vinder af Klub 96’s tips...

Vinder af Klub 96’s tipskonkurrence

I løbet af forårssæsonen har 24 virksomheder fra Klub 96-netværke...

Tak for støtten - Topline

Tak for støtten - Topline

I den sidste del af sæsonen købte seks lokale sponsorer eksponeri...

Akkrediteringer til Nordic...

Akkrediteringer til NordicBet Liga

Arbejdende presse kan akkreditere sig til Viborg FF’s hjemmekampe...SØN D. 29/07 KL. 13.45
Sted: Energi Viborg Arena

 
29/07: Nykøbing FC (H)
05/08: HB Køge (U)
12/08: FC Helsingør (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk