Steffen Højers mandskab træner hårdt for tiden. Træningsprogrammet tæller dobbelttræninger flere gange om ugen, og meget af indholdet i træningerne handler om kondition og om at få bygget spillerne fysisk op til en ekstremt vigtig halvsæson, der sparkes i gang i marts. De mange tunge løb i kulden på kunstgræsbanen er sjældent spillernes favoritdisciplin, men cheftræneren er indtil videre fint tilfreds med, hvad han har set:

-Vi er kommet fint i gang med opstarten. Vi har trænet meget og hårdt, og har fået mange med igennem, som er det vigtigste i den fase, vi er i lige nu. Det er nu, vi danner grundlaget for resten af sæsonen og vel resten af året. Det skal være hårdt, men det er vigtigt, at vi får så mange med igennem så mange træninger som muligt. Det er nogle meget vigtige uger, vi er i gang med.

-Det er selvfølgelig en klar prioritet, at meget af træningen handler om at få det fysiske i orden, men vi skal også gerne være så dygtige, at vi kan få lidt mere med. Man kan sagtens træne meget hårdt i nogle forskellige spil, hvor der også er et taktisk aspekt, så selvom vi træner rigtig hårdt for tiden, så har vi også bolden med, siger Højer.

De første fire uger af opstarten er ren træning, inden man først i februar begynder at teste formen af i træningskampene. En helt bevidst måde at planlægge opstarten på:

-Det er et bevidst valg for at have ro til at træne hårdt. Vores vinterpause er lang, så vi har tiden til det i modsætning til klubberne i Superligaen, hvor pausen er en del kortere. Når man spiller kampe, så tager de tit fokus i træningen både en dag eller to op til kampen og et par dage efter, og så er ugen ved at være gået.

-Lige nu kan vi træne så hårdt, vi har behov for, og samtidig har vi kontrol med spillerne individuelt, så vi ikke overbelaster den enkelte, fortæller Højer med henvisning til spillernes pulssystem.

Første testkamp spilles lørdag den 2. februar mod Vendsyssel FF, og selvom konditionen og fysikken hos spillerne fortsat har stort fokus, så vil Højer også bruge testkampene på at afprøve nye ting:

-Transfervinduet er lukket, når vi begynder at spille kampe, så vi ved, hvem vi har i truppen. Nye folk skal selvfølgelig lære, hvordan vi spiller, og så har vi nogle ideer både defensivt og offensivt, som vi skal have ført ud i kampene.

-Meget af det er repetition. Vi var på rette spor med en del ting i efteråret, men det handler også om at udvikle holdet og relationerne imellem spillerne, så vi bliver endnu bedre. Derfor vil vi også teste nogle nye ting i vores træningskampe, afslutter Steffen Højer.

Er du klar til foråret?

Er du klar til foråret?

Køb et halvårssæsonkort til Energi Viborg Arena, og vær med hele ...

Opbakning, forretning og f...

Opbakning, forretning og fornøjelse

Jørgen Laursen A/S har de seneste mange år været platinpartner i ...

Tilmelding til sommerens f...

Tilmelding til sommerens fodboldskoler

Igen i år afholdes to fodboldskoler hos Viborg FF på Kirkebækvej ...SØN D. 10/03 KL. 13.45
Sted: Energi Viborg Arena

 
03/03: Næstved (U)
10/03: Hvidovre (H)
17/03: Fremad Amager (U)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgPeter Larsen KaffeQuickpotSport24KærsgaardNikeIT PilotSkilte Centret
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk