Her følger et tilbageblik på pokaldramaet mod AaB tilbage i august 2011, hvor Viborg FF efter en nervepirrende kamp på 120 minutter og efterfølgende straffesparkskonkurrence sendte favoritterne ud af pokalturneringen.

Onsdag aften tørnede Viborg F.F. sammen med AaB i DBU Pokalen på Viborg Stadion. Her fik de næsten 4000 tilskuere fuld valuta for pengene, da kampen gik både i forlænget og i straffespark inden hjemmeholdet sikrede sig avancement.

Det var AaB, der i kampens indledning satte sig på spillet, mens Viborgs spillere jagtede den hurtige omstilling. Begge taktikker resulterede i et par chancer. For VFF's vedkommende var det først Mads Hvilsom, der var lige ved at slippe igennem og lidt senere var det Kjærulff, der fik trykket af fra distancen. Begge chancer blev skabt efter hurtige omstillinger i spillet. Mens det for AaB's vedkommende var først Augustinussen og dernæst Helenius, der fik chancen i feltet efter hurtige gode kombinationer og præcise indlæg.

Efter et kvarter kom Viborg foran på en hurtig omstilling. Først var det Valentino Lai, der var lige ved at slippe igennem på en flot flad aflevering. Men godt forsvarsspil af Lasse Nielsen betød, at bolden blev clearet ud til Dennis Høegh på kanten af feltet. Dennis sendte et hårdt fladt indlæg ind i feltet, hvor Mads Hvilsom smed sig frem og lige akkurat fik prikket bolden ind i mål, helt ude ved den ene stolperod.
AaB forsøgte i de efterfølgende minutter at svare hurtigt igen. Men selvom først Dalsgaard og dernæst Helenius kom igennem til chancer, så blev Robert Veselovsky i Viborg-målet ikke for alvor presset.

Men som halvlegen skred frem, desto sværere fik AaB ved at spille sig igennem til chancer overfor et stærkt Viborg-kollektiv. Derfor blev det heller ikke til flere store chancer i løbet af første halvleg og Viborg gik til pausen med en 1-0 føring efter en halvleg, hvor AaB havde flest afslutninger, men hvor Viborgs angribere var mere effektive, når de fik chancen.
Anden halvleg startede som første halvleg sluttede. AaB havde bolden meget og kombinerede sig godt frem af banen, men udeholdet formåede ikke for alvor at blive farlige inde omkring Robert Veselovsky i Viborgs mål, hvor det var Viborgs defensiv anført af Mikkel Rask, der regerede.

Viborg satsede stadig på de hurtige omstillinger og der var hjemmeholdet også meget farlige. For eksempel blev det til et tordenskrald af en afslutning fra Dennis Høeghs fod efter en lille time. Men den tekniske stærke offensivspiller måtte se, hvordan overliggeren reddede AaB's målmand. Få minutter efter var Dennis Høegh så i oplæggerens rolle, når han sammen med Ken Fagerberg lavede en hurtig tomands kontra. Fagerberg erobrede bolden ved eget felt og så gik det stærkt mod AaB's mål. En hurtig et-to med Dennis Høegh gav svenskeren en god chance, men flot målmandsspil forhindrede denne gang Viborg i yderligere en scoring.

Men det lignede mere og mere en kamp på hjemmeholdet Viborgs præmisser. AaB fik lov til at have bolden meget, men de magtede ikke at skabe store chancer. Til gengæld var Viborg meget farlige på de hurtige omstillinger. Med ti minutter igen var det igen Hvilsom, der løb fra AaB's forsvar og fik sparket bolden forbi AaB's målmand, men desværre også et par centimeter forbi mål.
På næste angreb fik AaB langt om længe den store mulighed for at udligne. Efter en dødbold endte det i klumpspil og til sidst endte bolden ved Lasse Nielsen, men hans afslutning ramte en viborgspiller på stregen og sprang tilbage i spil.

Men AaB fik en ny stor chance i overtiden og denne gang slog Nicklas Helenius til og sparkede bolden ind i et tomt mål. Der skete ikke mere i en anden halvleg, som indtil AaB's scoring havde udviklet sig lige efter Viborgtræner Ove Christensens hoved. AaB havde bolden meget, men var ikke farlige, mens VFF skabte flere rigtig store chancer på hurtige omstillinger.

Første store chance i den forlængede spilletid tilfaldt den tidligere Viborg-spiller Henrik Dalsgaard, der kom alene igennem. Men Robert Veselovsky stormede godt ud af Viborg-målet og fik blokeret afslutningen. Men det var AaB, der efter den sene udligning havde momentum i kampen og sad tungt på spillet i starten af den forlængede spilletid.
Men selvom AaB havde bolden meget, så var Viborg stadig farlige på kontra og efter 12 minutter af den forlængede var Mads Hvilsom tæt på at blive dobbelt målscorer. Et godt indlæg af Eduardo Delani fandt Mads Hvilsom, der stormede frem og fik lige det yderste af pandebrasken på indlægget. Men han kunne ikke få fart i afslutningen, som var nem for målmanden at redde. I stedet for kom AaB på 1-2 minuttet efter. En Viborgspiller fik ellers clearet bolden, men den ramte en medspiller i baghovedet i feltet og faldt ned til en helt fri Kenneth Emil Petersen, der nemt kunne score til 1-2.

I den anden halvdel af forlænget spilletid forsøgte Viborg at få etableret et pres, så man kunne få udlignet AaB's føring. Det betød, at med 5-7 minutter igen sendte cheftræner Ove Christensen forsvarsgeneral Mikkel Rask frem i angrebet og gik over til kun tre mand i forsvaret i jagten på en udligning. Det gav hurtigt resultat, for på et indlæg fra Eduardo Delani timede Mads Hvilsom sit løb og hovedstød helt perfekt og fik udlignet til 2-2.

Der skete ikke mere i forlænget og dermed endte kampen i straffespark. Straffesparkene skulle tages ned mod AaB's fans på nordtribunen og AaB skulle sparke først. Alle fem sparkere for hvert hold scorede, og derfor måtte vi ud i "sudden death", hvor AaB's Thomas Augistinussen missede, og på det efterfølgende spark var det Razak Pimpong, der sendte VFF videre i pokalturneringen til stor jubel på Viborg Stadion.
Dermed leverede Viborg F.F. overraskelsen og sikrede sig videre avancement i pokalturneringen.

Viborg F.F. – AaB 8-7 (2-2)

1-0 Mads Hvilsom (18.)
1-1 Nicklas Helenius (91.)
1-2 Kenneth Emil Petersen (105.)
2-2 Mads Hvilsom (118.)

Straffesparkskonkurrence:
Kenneth Emil Petersen scorede
Valentino Lai scorede
Anders Due scorede
Jonas Thorsen scorede
Nicklas Helenius scorede
Eduardo Delani scorede
Chris Rolfe scorede
Mads Hvilsom scorede
Rasmus Würtz scorede
Kevin Mensah scorede
Thomas Augustinussen brændte
Razak Pimpong scorede

Startopstillingen (4-2-3-1)
Robert Veselovsky - Jens Kristian Sørensen, Mikkel Rask, Jonas Thorsen, Jeff Mensah - Lasse Ankjær, Valentino Lai - Dennis Høegh, Ken Fagerberg, Jesper Kjærulff - Mads Hvilsom

Indskiftninger
Eduardo Delani for Jesper Kjærulff (68.)
Razak Pimpong for Dennis Høegh (74.)
Kevin Mensah for Ken Fagerberg (86.)

Kort

Gult: Lasse Ankjær, Ken Fagerberg, Razak Pimpong

Tilskuertal
3798

Vinder af Klub 96’s tips...

Vinder af Klub 96’s tipskonkurrence

I løbet af forårssæsonen har 24 virksomheder fra Klub 96-netværke...

Tak for støtten - Topline

Tak for støtten - Topline

I den sidste del af sæsonen købte seks lokale sponsorer eksponeri...

Akkrediteringer til Nordic...

Akkrediteringer til NordicBet Liga

Arbejdende presse kan akkreditere sig til Viborg FF’s hjemmekampe...SØN D. 29/07 KL. 13.45
Sted: Energi Viborg Arena

 
29/07: Nykøbing FC (H)
05/08: HB Køge (U)
12/08: FC Helsingør (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk